Tandtechniek / Enigma Life+ - Prothese elementen
 
 

Enigma Life+ - Prothese elementen

 
Inspired by nature, designed for living

Enigmalife+ prothese elementen zijn waarlijk geïnspireerd door de natuur. Ons voorbeeld in hun ontwerp was de schoonheid, details en proporties die de natuur in onze tanden bouwt, welk wonder we getracht hebben te reproduceren. In een reeks van prothese elementen is er nog nooit eerder zoveel aandacht besteed aan de natuurlijke schoonheid ervan.

Niet alleen zien en voelen Enigmalife+ elementen als uw patienten hun eigen tanden, ze ondersteunen ook in hun uiterlijk en functie. Vergelijk ze met elke andere prothese elementen die u eerder gebruikte en u zult zien waarom ze de nieuwe standaard zetten! Enigmalife+ zijn de tanden van uw keuze wanneer u er naar streeft om de beste protheses voor uw patiënten te maken.

Enigmalife+ fronttanden zijn gebaseerd op grondige studies van de natuurlijke gebitsstructuur. Hun ontwerp bevat:
  • Natuurlijk anatomische vormen en zorgvuldig gesculptuurde mariginale 
    randen geven een wonderlijk echt en natuurlijk 3-dimensionaal uiterlijk 
  • Interne gelaagdheid reproduceert de complexiteit van een natuurlijke tand en biedt een ongelooflijke vitaliteit
  • Een mooie glimlach is symmetrisch rond de middenlijn van het gezicht. Enigmalife+ tanden zijn exact gespiegeld aan beide zijden van de mond
  • Grotere incisale doorschijnendheid
  • Net als natuurlijke tanden, hebben Enigmalife+ elementen een natuurlijk opaal en fluorescerend uiterlijk onder UV-licht, dus zien er vitaal uit, zelfs onder verschillende lichtomstandigheden
  • Lateralen zijn lichter dan centralen. Cuspidaten zijn donkerder mesiaal met een grotere doorschijnendheid in distiale richting
  • De halzen van natuurlijk tanden zijn donkerder en dit is dus ook subtiel gereproduceerd in Enigmalife+ elemeneten
  • Enigmalife+ voortanden hebben lange contacten om de zichtbaarheid van tandvlees te reduceren bij de halsranden.Enigmalife+ voortanden worden geleverd in een serie van drie harmonieuze en levensechte vormen:
IS voor vierkant, IT voor driehoekig en IR voor rechthoekig. Er is zelfs een extra grote vorm (IR10) voor specifieke situaties waar een extra grote, maar perfect ontworpen tand voor nodig is.Per paar verkrijgbaar
Enigmalife+
prothese elementen  zijn ook verkrijgbaar per paar voor een betere esthetiek. Bij natuurlijke dentitie lijken de cuspidaten vaak donkerder - of van een andere kleur - dan de incisalen en de premolaren ernaast. Om dit kleurverschil te reproduceren is het - bij andere merken - vaak nodig twee sets te kopen en een deel daarvan niet te gebruiken. Met Enigmalife+ tanden kunt u exact bestellen wat u nodig heeft uit het brede assortiment. Het bestellen van paren kan ook geld besparen bij partiële prothesen. De centralen, lateralen en cuspidaten zijn per paar te bestellen. 
        


 Enigmalife+ composiet kiezen
De hoge kwaliteit, kracht en slijtage eigenschappen van Enigmalife+ composiet kiezen zijn het resultaat van geavanceerde materialen ontwikkeling en een zeer geavanceerd computergestuurde productie in elke fase van het proces.

Component   Functie
Vooraf gepolymeriseerde PMMA parels Vooraf-gepolymeriseerde PMMA parels in het composiet hebben een hoge weerstand tegen tandplakhechting en/of verkleuring. Zij verminderen ook de polymerisatie krimp.
Hybride vulstofsysteem 1 Zeer fijne hybride gesilaniseerde silica deeltjes vormen de ruggengraat van de hardheid van het materiaal en de slijtvastheid. De brekingsindex is afgestemd op die van de harsmatrix om een natuurlijke doorschijnendheid en breking, gecombineerd met opalescentie te verschaffen.
Nano hybride vulstof systeem 2
 Zeer verspreide (nano-formaat) deeltjes silica vulstoffen. Opgenomen om hardheid en slijtageweerstand te verhogen. Door het toevoegen aan de homogeniteit van het composiet, blijven tandoppervlakken glad over de levensduur van de prothese.
Polymeer matrix Gemengde PMMA en UDMA hars biedt een harde, homogene matrix die bestand is tegen slijtage, verkleuring en de vorming van tandplak. Vrij van poreusheid heeft het minder effect op de tegenoverliggende tanden en vermindert het bacteriële invasie.
De componenten in combinatie
 ​In combinatie met elkaar vormen de materialen van Enigmalife+ tanden een sterk, hard en homogeen materiaal dat een lange levensduur geeft aan de prothese elementen.Vickers Harheids Test - De beste van de klas
  
De hardheid van het glazuur van enigmalife + kiezen werd getest in vergelijking met andere merken prothesetanden. Hardheid kan worden genomen als een voorspeller van slijtage.


 

 Weerbaarheid getest in de kauwsimulator van de Universiteit van Zürich

Gesimuleerd kauwen werd toegepast om de weerbaarheid van het voortand-materiaal tegen de mesiobuccale knobbels van de menselijke maalkiezen als antagonisten te testen. Een bijtkracht van 50N werd toegepast en de materialen werden verder gestrest door thermische cycli van tussen 5°C en 50°C om de 30 seconden. Het materiaalverlies werd gemeten met behulp van een 3DS oppervlakteruwheid machine. Getoonde cijfers zijn relatieve waarden.

   
Fantastische kleurtinten

Het Enigmalife+ kleurschakeringsysteem geeft u een keuze uit zestien AD tinten samen met twee bleach tinten BL2 en BL3. Kleur selectie dient samen met de patiënt, hetzij bij daglicht of bepaalde lichtomstandigheden (5500oK kleurtemperatuur) te worden uitgevoerd. De Enigmalife+ kleurenwaaier maakt consistente en accurate tintselectie mogelijk omdat het is vervaardigd uit dezelfde materialen, alsmede hetzelfde lagensysteem als de Enigmalife+ tanden zelf gebruikt. 
16 tinten A-D , Bleachtinten BL2 & BL3

Enigmalife+ S posteriors

Gemaakt door de vooraanstaande gnathologische expert, Professor Rudolf Slavicek, reproduceren ze de vorm en functie van natuurlijke tanden. De 30o cuspal helling van de bovenste eerste molaar komen overeen met zijn gedetailleerde onderzoek naar het natuurlijke gebit.

Ze zijn niet alleen ontworpen voor de volledige gebitsprothese, maar ook voor implantaat gestabiliseerd- en partiële prothesen waar hun vollere vorm hen in staat stelt om gemakkelijk af te stemmen op zowel de onderliggende implantaatstructuren als wel het overige gebit. 
Enigmalife+ S posteriors zien er zo echt uit, omdat ze zijn gemodelleerd naar eigen creaties van de natuur, aangescherpt door millennia van evolutionaire ontwikkeling.

Terwijl Professor Slavicek aanraadt tanden te zetten in lingualised occlusie omdat dit occlusale schema de krachten stuurt in de richting van het resterende bot kan Enigmalife+ ook worden ingesteld in een evenwichtige occlusie of cross-bite. Ongeacht de occlusale rangschikking, ze hebben een verbazingwekkende functionaliteit, met slechts minimale, of, helemaal geen aanpassingen en contact gehandhaafd over protusieve en zijwaartse bewegingen.

De palatinale stempel cusps van de bovenkiezen hebben een precieze en natuurlijke relaties met de bijbehorende Fossa en de marginale randen van de onderkiezen. Deze relatie zorgt voor voor maximale stabiliteit van het kunstgebit wanneer de patiënt ze samen bijt  en het verbetert hun comfort. Kunstgebit opzet is positiever gemaakt en de vereisten voor klinische aanpassingen wordt beperkt.

 

   


 Enigmalife+ P posteriors

Deze kiezen zijn ontworpen voor kunstgebitten waarbij meer tong ruimte nodig is. Ondertanden zijn platter maar boventanden hebben 23o cuspale hoeken om te helpen bij het kauwen. Of ze nu worden opgezet in gebalanceerde of lingualised occlusie, dit bereik interdigitates gemakkelijk. Zijwaartse en protrusieve bewegingen zijn vrij van interferenties en met slechts minimale case specifieke aanpassingen nodig.

Alle vormen hebben in het gebied langere premolaren zodat een natuurlijke visuele overgang van de aangrenzende hoektanden kan worden bereikt. Hun natuurlijke morfologische vorm, is gedetailleert over de buccale oppervlakken en vitale kleur gelaagdheid geeft hen leven en een uitstekende vitaliteit.

Met vijf kies afmetingen van de kleine P1 to de extra grote P6, kan gekozen worden voor elke klinische situatie. Voorbeelden van typische vormen binnen het bereik worden tegenovergesteld weergegeven.