Implantologie / Novaloc systeem - Valoc AG / Instrumentarium
 

Instrumentarium

 
Montage en demontage-instrument voor retentie-inserts (bruin)Retentie-inserts kunnen gemakkelijk worden verwijderd met dit NovalocTM instrument. De technologie zorgt er voordat de retentie-inserts zonder spanning en dus zonder beschadiging verwijderd kunnen worden.

 _______________________________________________________________
Uitname-instrument voor montage-inserts + Analooghouder (blauw)

Het edelstalen gedeelte wordt gebruikt om de zwarte montage inserts (perskapjes) snel en gemakkelijk te verwijderen uit de matrixbehuizing. Het andere uiteinde van het blauwe instrumentje is een hulpmiddel dat zorgt voor het eenvoudig plaatsen van modelanalogen in de afdruk. Zeker in het geval van diep zittende afdrukkapjes is dit een zeer handige functie.    


 _______________________________________________________________
 
 Matrixbehuizing Extractor
De NovalocTM Matrixbehuizing Extractor onderscheidt zich door zijn eenvoud en efficiëntie. Een matrixbehuizing kan - onbeschadigd - binnen 5 seconden uit de prothese worden verwijderd. De speciale constructie voorkomt verhitting van het handvat - geen verbrande vingers meer! Aan de onderkant van het handvatje bevindt zich een sleufje waarmee de retentie-inserts van het bruine instrumentje kunnen worden verwijderd. Het instrumentje is reinigbaar i.v.m. een klinische werkomgeving.