Implantologie / Novaloc systeem - Valoc AG / Retentie-inserts
 

Retentie-inserts

 
Logische kleurcodering
Binnen het NovalocTM kliksysteem zijn slechts 4 inserts benodigd om alle indicaties af te dekken. De inserts zijn logisch gerangschikt naar kleur: hoe donkerder de kleur, des te zwaarder is de retentie.  

Geen dubbelretentie benodigd
Dit is mogelijk doordat de NovalocTM retentie-inserts enkel gebruik maken van de buitenretentie. Door de sterkte van het PEEK materiaal is de dubbelretentie (ofwel de binnenretentie) overbodig. Hierdoor kan NovalocTM ook een maximale treksterkte geven bij sterk divergerende implantaten (tot 40° in totaal).    
     
Eenvoudige uitwisseling van inserts
De inserts worden snel en eenvoudig in de housing geplaatst en even subtiel weer verwijderd met het speciale bruine instrumentje. Dit alles zonder kracht en beschadigingen aan de inserts. De unieke 'NovalocTM Technologie' zorgt ervoor dat de insert iets wordt samengebogen, zodat deze makkelijk uit de housing is te nemen en uit te wisselen is. De stabiele 'zit' in de housing zorgt mede voor een langere levensduur. 
  

Retentiesterktes 


extra licht


licht


medium


sterk


extra sterk


ultra sterk


Divergentie 
Het NovalocTM Matrixsysteem biedt de mogelijkheid om de prothese probleemloos te laten aansluiten op een implantaatdivergentie tot 20°. In geval van twee divergerende implantaten is dus een maximale divergentie tot 40° overbrugbaar.