Amber® Mill

Nano-Lithium-Disilicate-Technologie (NLD), de nieuwe maatstaf voor lithiumdisilicaat CAD/CAM blokjes

Lithiumdisilicaat freesblokjes
Amber® Mill is een freesbaar glaskeramiek blokje van lithiumdisilicaat. De versterkte mechanische eigenschappen en esthetische eigenschappen met gekwalificeerde bewerkbaarheid zijn zeer gunstig voor patiënten en klinieken.  

Natuurlijke opalescentie, fluorescentie en multi-chromatische gradatie  
Restauraties met Amber® Mill zorgen voor een levendig, duidelijk en substantieel visueel verschil in resultaat. Door de uitstekende opalescentie en fluorescentie van Amber® Mill geven de restauraties zelfs zonder inkleuring een natuurlijk kleurencontinuüm weer: van cervicaal tot incisaal/occlusaal.

Stuurbare translucentie!
Amber® Mill biedt de mogelijkheid om de translucentie te regelen via de baktemperatuur. Dit betekent dat vier translucentie-niveaus (HT, MT, LT, MO) binnen hetzelfde blokje kunnen worden afgedekt. De gebruiker kiest de kleur en bepaalt de translucentie via de temperatuur van de keramiekoven. Hoe hoger de baktemperatuur, des te opaker de restauratie zal worden. Op deze manier wordt uw benodigde voorraad aanzienlijk gereduceerd.

Sterkte voor esthetische duurzaamheid
De sterkere en meer kruiselings verbonden kristalstructuur van Amber® Mill resulteert in uitstekende fysische eigenschappen. De biaxiale buigsterkte van Amber® Mill is 450MPa nadat het volledig is gekristalliseerd.

Hoge randstabiliteit:
De uiterst stabiele randen met beduidend minder chipping bewijzen dat Amber® Mill lithiumdisilicaat geoptimaliseerd voor het verwerken middels CAD/CAM

Amber® Mill is beschikbaar als:
- Frees blokjes met Cerec® aansluiting 
- Als 98mm CAD/CAM disk 

Indicaties:
- Inlays
- Onlays
- Facings
- Frontkronen
- Molaarkronen
- Driedelige bruggen


Bestel nu met 15% voucherkorting
Pluspunten van Amber Mill
  • Minder voorraad door stuurbare translucentie waarbij de kristallisatietemperatuur de mate van translucentie bepaalt.
  • Zekerheid door superieure sterkte (450 MPa)
  • Optimaal freesbaar door hoge randstabiliteit
  • Natuurlijke opalescentie, fluorescentie en multi-chromatische gradatie